WIND Fiber

Γνώρισε το WIND Business Fiber

Πώς φτάνει η οπτική ίνα στη περιοχή μου;

Ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι, επενδύοντας σε δίκτυο οπτικών ινών FTTx και προχωρώντας στα αντίστοιχα έργα υποδομής. Στόχος μας είναι τα επόμενα 3 χρόνια να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και να προσφέρουμε μία πλήρη και αναβαθμισμένη εμπειρία επικοινωνίας.

Τι είναι οι οπτικές ίνες;

Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά καλώδια σύγχρονης τεχνολογίας μέσα από το οποία μεταδίδονται οι πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από τα συνηθισμένα καλώδια χαλκού χρησιμοποιώντας ως φορέα μετάδοσης το ίδιο το φως. Έτσι επιτρέπει την παροχή πολύ υψηλών και σταθερών ταχυτήτων Internet και εξυπηρετεί τις ολοένα αυξημένες ανάγκες της επιχείρησης.

Η οπτική ίνα θα φτάνει μέχρι την επιχείρησή μου;

Εξαρτάται από την υποδομή που έχουμε στην περιοχή σου. Η οπτική ίνα μπορεί να φτάνει μέχρι την υπαίθρια καμπίνα ή μέχρι το κτήριο σου ή ακόμα και μέχρι το γραφείο σου.
Στην περίπτωση που στη περιοχή σου, η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την υπαίθρια καμπίνα, ο χαλκός παραμένει το μέσο που ενώνει την καμπίνα με την επιχείρησή σου.

Ποια είναι η βασική διαφορά με την τεχνολογία DSL;

Η τεχνολογία οπτικών ινών, δεν επηρεάζεται από την απόσταση της επιχείρησης σου από το αστικό κέντρο, σε αντίθεση με τις τεχνολογίες ADSL2+ και VDSL. Επίσης, λόγω του μικρότερου μήκους του χάλκινου καλωδίου ή ακόμα και την ολική απουσία του χάλκινου καλωδίου, επηρεάζεται πολύ λιγότερο από παράγοντες όπως η ποιότητα του καλωδίου, οι καιρικές συνθήκες και οι παρεμβολές.

Δηλαδή θα «πιάνω» πραγματική ταχύτητα 100Mbps και 200Mbps;

Ναι θα «πιάνεις» σταθερά την ταχύτητα με ελάχιστες διακυμάνσεις οι οποίες δεν εξαρτώνται από τη WIND, π.χ. απόσταση από την υπαίθρια καμπίνα, παρεμβολές από γειτονικά WiFi, ποιότητα εσωτερικών υποδομών καλωδίωσης του κτιρίου, χρήση συσκευών παλιάς τεχνολογίας, ποιότητα και ταχύτητα με την οποία προσφέρεται το ζητούμενο περιεχόμενο.

Θα έχω τηλεφωνική υπηρεσία με το WIND Business Fiber;

Βεβαίως. Mε το WIND Business Fiber έχεις και τηλεφωνική γραμμή. Μπορείς να μεταφέρεις την τηλεφωνική σου γραμμή και τον αριθμό σου ή να ζητήσεις νέα γραμμή και αριθμό από τη WIND.

Μπορώ να ενεργοποιήσω με το WIND Business Fiber μόνο υπηρεσία Ιnternet ή μόνο τηλεφωνική υπηρεσία;

Με το WIND Business Fiber έχεις τηλεφωνική γραμμή και υπηρεσία Internet. Δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο η υπηρεσία Internet ή τηλεφωνίας.

Πώς μπορώ να ξέρω αν είναι διαθέσιμο το WIND Business Fiber στη επιχείρησή μου;

Μπες εδώ και δες στη στιγμή αν καλύπτουμε τη περιοχή σου. Ακόμα και αν δεν είμαστε αυτή τη στιγμή, δουλεύουμε διαρκώς για να φτάσουμε σύντομα και στη δική σου επιχείρηση.

Απόκτησε το WIND Business Fiber

Πώς μπορώ να αποκτήσω το “WIND Business Fiber”;

Επισκέψου ένα κατάστημα WIND ή μπες εδώ, ανακάλυψε την ταχύτητα και την υπηρεσία που έχουμε στη περιοχή σου και ετοιμάσου για ακόμα πιο γρήγορη πρόσβαση στον κόσμο του Ιnternet.

Μπορώ να αποκτήσω WIND Business Fiber ενώ έχω γραμμή σε άλλο πάροχο;

Βέβαια. Μπορείς να κρατήσεις τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και επιπλέον να απολαμβάνεις νέες υπερυψηλές ταχύτητες. Επισκέψου ένα κατάστημα WIND ή μπες εδώ και ζήτησε το δικό σου WIND Business Fiber.

Πρέπει να έχω ήδη τηλεφωνική γραμμή για να αποκτήσω το WIND Business Fiber;

Δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να ζητήσεις νέα γραμμή και νέα αριθμοδότηση και εμείς θα αναλάβουμε όλες τις σχετικές ενέργειες για την κατασκευή και την ενεργοποίηση της υπηρεσίας σου.

Έκανα αίτηση στο WIND Business Fiber, πως θα ενημερώνομαι για το στάδιο της αίτησης μου;

Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας μέχρι να συνδεθείς στο WIND Business Fiber, θα σε ενημερώνουμε μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) ή εναλλακτικά μπορείς να μας καλέσεις στο 800 500 1277 χωρίς χρέωση.

Κατά τη διάρκεια της μετάβασης στο WIND Business Fiber, υπάρχει περίπτωση να διακοπεί η υφιστάμενη σύνδεση;

Από την πλευρά μας γίνεται ότι είναι δυνατό για να μην αντιμετωπίσεις διακοπή στην τηλεφωνία και το Internet. Την ημέρα ενεργοποίησης της σύνδεσής σου όμως, υπάρχει η πιθανότητα να μην έχεις υπηρεσία για λίγη ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποίησης στο WIND Business Fiber.

Χρειάζομαι ειδικό εξοπλισμό;

Για να σερφάρεις με την απίστευτη ταχύτητα και τη σταθερότητα του WIND Business Fiber, θα σου στείλουμε στην επιχείρησή σου τον ειδικό router και τερματικό εξοπλισμό –εφόσον χρειάζεται- εντελώς δωρεάν. Την ημέρα της ενεργοποίησης, αν το επιθυμείς, ένας τεχνικός μας θα σε βοηθήσει να συνδέσεις τον εξοπλισμό που σου έχουμε ήδη στείλει.

Ενεργοποίηση & εγκατάσταση WIND Business Fiber

Σε πόσες μέρες θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία;

Από τη στιγμή που υπογράψεις την αίτηση ενεργοποίησης και λάβουμε όλα τα δικαιολογητικά, σε περίπου 2 βδομάδες θα έχεις ενεργοποιηθεί. Στην περίπτωση όμως που ζητήσεις νέα γραμμή ή φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι το διαμέρισμα σου, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μέχρι να ενεργοποιηθείς.

Έκανα αίτηση στο WIND Business Fiber, τι ακολουθεί μετά μέχρι να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία;
  • Θα επικοινωνήσουμε για να επιβεβαιώσουμε/επαληθεύσουμε τα στοιχεία της αίτησής σου.
  • Θα σε ενημερώνουμε μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) για την πορεία της αίτησής σου και την ημερομηνία ενεργοποίησης της υπηρεσίας.
  • Θα σου στείλουμε το router & τερματικό εξοπλισμό - εφόσον χρειαστεί, αν το έχεις ζητήσει στην αίτηση σου.
  • Αν έχεις ζητήσει νέα γραμμή από WIND ή φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι την επιχείρησή σου, θα σε επισκεφτεί τεχνικός αφού πρώτα σε ενημερώσουμε, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Για να αποκτήσω το WIND Business Fiber, χρειάζεται να γίνουν εργασίες στο κτίριό μου;

Αν σύμφωνα με την υποδομή που έχουμε στη περιοχή σου, φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι την υπαίθρια καμπίνα, δεν θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες. Αν όμως φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι την επιχείρησή σου, θα χρειαστεί το εξειδικευμένο συνεργείο μας να σε επισκεφτεί για να εγκαταστήσει το WIND Business Fiber. Οι εργασίες διαρκούν λίγες ώρες, γίνονται δωρεάν από τη WIND και με την ολοκλήρωση τους θα τα βρεις όλα όπως πριν.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν εργασίες στο γραφείο μου ή στο κτήριό μου, θα ενημερωθώ πριν ξεκινήσουν;

Βεβαίως θα ενημερωθείς. Εξάλλου, το εξειδικευμένο συνεργείο μας θα εγκαταστήσει την οπτική ίνα σε συνεννόηση μαζί σου και με το διαχειριστή ή ιδιοκτήτη του κτιρίου σου ώστε να έχουμε πρόσβαση και έτσι να διασφαλίσουμε την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση.