Exit

Υπηρεσία Mobile Internet & Smartphones

Smartphones για... smart συνδρομητές!

Η πιο σύγχρονη τεχνολογία είναι στο χέρι σου!

Μάθε τα πάντα για τα Smartphones και όλες τις ξεχωριστές δυνατότητες που σου προσφέρουν οι εφαρμογές τους! Γνώρισε το νέο πρόσωπο της επικοινωνίας!

Τι είναι τα Smartphones;

Οι συσκευές που άλλαξαν την επικοινωνία!

Παλαιότερα, συνηθίζαμε να προσδιορίζουμε ένα Smartphone ως κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα, ικανό να στηρίξει αυξημένων απαιτήσεων εφαρμογές, προεγκατεστημένες ή μη, που συνέβαλλαν στη “φορητότητα” των εργασιών μας.

Με αυτή την έννοια τα Smartphones θα έπρεπε να απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η φιλοσοφια τους έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά! Πλέον, μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε από το κινητό σχεδόν όλα όσα κάνουμε και στον υπολογιστή μας.

Από το 2010 ακόμα, αλλά κυρίως από το 2011 και πολύ περισσότερο στο μέλλον, το βάρος δίνεται στις πολλαπλές δυνατότητες της συσκευής να εξυπηρετήσει μια σειρά από ανάγκες όπως κοινωνική δικτύωση (π.χ. Facebook, Twitter, MSN messenger κ.ά.), άμεση ενημέρωση για ειδήσεις, καιρό και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για κάθε χρήστη.

Το Smartphone μεταμορφώνεται με άλματα προόδου σε μια συσκευή “όλα-σε-ένα”, με σαφή πρόθεση στο άμεσο μέλλον να είναι μια συσκευή η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στον κάτοχο της να επικοινωνεί με κάθε τρόπο, πάντα και παντού.

Πώς θα ήταν η μέρα σου με ένα Smartphone!

Έχεις σκεφτεί πώς θα άλλαζε η καθημερινότητά σου, αν είχες στη διαθέσή σου ένα Smartphone; Δες πως μερικές μόνο εφαρμογές μπορού να αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο που επικοινωνείς, αλλά και τον τρόπο που ζεις!

 • Ξεκίνα τη μέρα σου μαθαίνοντας όλα τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο κι αμέσως μετά ενημέρωσε για τις εξελίξεις τους φίλους σου στο Facebook ή στο Twitter.
 • Αναρωτιέσαι τι καιρό θα έχει σήμερα;
  Ενημερώσου από το κινητό σου, για να αποφασίσεις αν θα βγεις με τα πόδια ή αν θα πάρεις το αυτοκίνητο.
 • Υπάρχει περίπτωση να βρέξει, αλλά το αυτοκίνητο δεν έχει βενζίνη.
  Κανένα πρόβλημα! Βρες το κοντινότερο βενζινάδικο με ένα κλικ!
 • Έτοιμος να φύγεις; Πρέπει να κάνεις ανάληψη.
  Έχεις υπόλοιπο στον λογαριασμό σου; Θυμάσαι που έχει κοντά σου ATM; Με το Smartphone θα τα μάθεις όλα γρήγορα κι εύκολα!
 • Το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο δεν παίζει τη μουσική που σου αρέσει;
  Κανένα πρόβλημα! Το κινητό σου παίζει πάντα τις δικές σου μουσικές επιλογές, όπου κι αν είσαι!
 • Μετά από τις δουλειές, ήρθε η ώρα της χαλάρωσης. Παίξε τα αγαπημένα σου παιχνίδια!
 • Μήπως να κανόνιζες τη βραδινή έξοδο με την παρέα, για να βρείτε σίγουρα θέσεις στον κινηματογράφο;
  Δες τι παίζει και κλείσε τα εισιτήρια τώρα!
 • Τώρα που μιλάς με τους φίλους σου, κλείσε κι εκείνα τα αεροπορικά εισιτήρια για τη συναυλία του αγαπημένου σας γκρουπ στο Λονδίνο. Έτσι, θα προλάβετε φθηνές θέσεις και με τα χρήματα που θα γλυτώσετε, κλείνετε καλύτερο δωμάτιο όσο θα είστε εκεί.
 • Ήρθε η ώρα να βγεις! Δες την κίνηση και αποφάσισε ποια διαδρομή να επιλέξεις για να γλυτώσεις το μποτιλιάρισμα!
 • Έφτασες πρώτος απ’όλους στον κινηματογράφο. Δες τι επιλογές υπάρχουν στην περιοχή για περισσότερη διασκέδαση μετά την ταινία!

Κάπως έτσι θα είναι μία μέρα στη ζωή σου με ένα Smartphone. Δεν ήταν όλα πολύ πιο εύκολα; Mobile Internet για web surfing, social networking & applications!

Στα καταστήματα WIND θα βρεις μια πλήρη γκάμα από Smartphones. Και αν είσαι Συνδρομητής Συμβολαίου ή Καρτοκινητής, η WIND έχει σχεδιάσει Προγράμματα χρήσης δεδομένων ειδικά για σένα, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σου για καθημερινή ή περιστασιακή χρήση.

Mobile Internet – Συνδρομητής Συμβολαίου

Mobile Internet – Συνδρομητής Καρτοκινητής

Συμβουλές για τα λειτουργικά συστήματα

Ιδιαιτερότητες των “έξυπνων συσκευών” και μερικές συμβουλές για να διευκολύνουν τη χρήση ενός Smartphone

 • Κατά την ενεργοποίηση ενός Smartphone την 1η φορά, υπάρχει η περίπτωση να γίνει κάποια ανταλλαγή δεδομένων ώστε το κινητό να κάνει κάποιο setup. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει χρέωση.
 • Πολλά Smartphones έχουν την λειτουργία WiFi, με την οποία μπορείς να συνδέεσαι ασύρματα και δωρεάν οπού υπάρχει δωρεάν hotspot. Συνήθως η εμβέλεια είναι περιορισμένη , μέχρι 10m, έτσι όταν απομακρυνθείς, επειδή μπορεί να συνεχίζεις τη χρήση θα υπάρχει χρέωση γιατί πλέον χρησιμοποιείς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
 • Πολλοί κατασκευαστές Smartphones, προσφέρουν την δυνατότητα αναβάθμισης του λογισμικού “από απόσταση”. Αν και σε μερικές περιπτώσεις προτείνεται η χρήση μέσω WiFi πολλοί χρήστες το αγνοούν.
 • Εφαρμογές που χρειάζονται ενημέρωση μέσω σύνδεσης με το Internet (για παράδειγμα αυτές που εστιάζουν σε νέα, καιρό, sports, χάρτες, βίντεο, φωτογραφίες κτλπ) καταναλώνουν δεδομένα αυτόματα μέχρι και 150Kb / ημέρα χωρίς κάποια ενέργεια του χρήστη.

Για να αποφύγεις τις εκπλήξεις:

 • Φρόντισε να έχεις ενεργοποιημένο το σωστό πρόγραμμα χρήσης Internet
 • Αν έχεις Smartphone, διάλεξε οπωσδήποτε ένα από τα μηνιαία προγράμματα της WIND που παρέχουν Mobile Internet
 • Αν έχεις Smartphone και θες να χρησιμοποιείς το WiFi, πρόσεχε αν βγεις εκτός εμβέλειας ή σε ποιους μοιράζεις τη σύνδεσή σου!
 • Χρησιμοποίησε και μια εφαρμογή μέτρησης χρήσης όπως το WIND Data counter ή άλλες διαθέσιμες από τα online καταστήματα εφαρμογών(App Store, Google Play)

Μάθε πότε χρησιμοποιείς δεδομένα στο Smartphone σου…

Όποτε κάνεις πλοήγηση στο internet ή κάνεις χρήση εφαρμογών χρησιμοποιείς δεδομένα. Αν δεν κάνεις log out ή κλείσεις τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς τότε μπορεί να συνεχίσεις να καταναλώνεις δεδομένα από το πρόγραμμα χρήσης σου.

Για να καταλάβεις πόσα δεδομένα χρειάζεσαι, αν βλέπεις video στο YouTube ή ακούς ραδιόφωνο μέσω audio streaming τότε χρησιμοποιείς πολλά ΜΒ…

...Αλλά αν κάνεις χρήση Twitter ή εφαρμογών chat τότε καταναλώνεις λίγα...

Τα android Smartphones τείνουν να χρησιμοποιούν και να καταναλώνουν αρκετά δεδομένα διότι ανανεώνουν αυτόματα εφαρμογές που «τρέχουν» στο background. Μπορείς να ελέγχεις πάντα πόσα MB καταναλώνεις χρησιμοποιώντας τον WIND Data Counter

Αν ανησυχείς για πόσα ΜΒ ή δεδομένα χρησιμοποιείς στο Smartphone σου προτείνουμε να ενεργοποιήσεις ένα επιπρόσθετο πρόγραμμα Mobile Internet ή να εγγραφείς σε ένα πρόγραμμα Wind to all με έλεγχο κόστους και ενημέρωση υπόλοιπου

Προσοχή!

Αν κάνεις χρήση συσκευής Smartphone ενδέχεται, λόγω των εφαρμογών που διαθέτουν τα λογισμικά των συσκευών αυτών, να αποκτούν οι συσκευές πρόσβαση στο Internet αυτόματα και χωρίς να το επιλέξεις. Έτσι μπορεί να χρεώνεσαι με 1 € την ημέρα αν δεν έχεις ενεργοποιημένο κάποιο πρόγραμμα δεδομένων ή πρόγραμμα συμβολαίου που προσφέρει δωρεάν ΜΒ (έως 20ΜΒ ανά ημέρα χρήσης).
 
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς Smartphone που έχει λογισμικό IOS (iPhone), Android ή Windows μπορείς να εμποδίσεις την αυτόματη πρόσβαση στο Internet κάνοντας  τα ακόλουθα :

Αν είσαι χρηστής iPhone:

Επίλεξε Ρυθμίσεις-> Γενικά->Δίκτυο-> Κινητό Δίκτυο Δεδομένων-> Όχι

Αν είσαι χρήστης Android:

Επίλεξε Ρυθμίσεις-> Ασύρματη τηλεφωνία και Δίκτυα->Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας-> Αφαίρεσε το √ από την Χρήση δεδομένων

Για να αποκτήσεις εκ νέου πρόσβαση στο Internet θα χρειαστεί να επαναφέρεις τις προηγούμενες ρυθμίσεις – δηλαδή να επιλέξεις Ναι στο κινητό δίκτυο δεδομένων στο  iPhone, να ενεργοποιήσεις τα δεδομένα σε κινητό με Android .

Χρησιμοποιείς τον Internet Explorer 8

Για να έχεις καλύτερη εμπειρία και πλοήγηση στο νέο site της WIND κάνε update στον Internet Explorer 10:

ΑΝΑΝΕΩΣΗ BROWSER
Συνέχεια στο wind.gr