Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Θεσσαλονίκη «Έξυπνη πόλη»: Αντιμετώπιση κρίσεων με σύστημα επικοινωνίας από τη Nova - Wind

17/05/2022

Αθήνα, 17 Μαΐου 2022 – Η Nova – Wind, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ένωσε τις δυνάμεις της με τις εταιρείες Samsung Electronics Hellas, EYEONIX και 3Δ ΑΕ και παρέδωσαν τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στον Δήμο Θεσσαλονίκης το καινοτόμο ψηφιακό σύστημα “Smart City”, που θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των επικοινωνιών στις υπηρεσίες του Δήμου. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που υλοποιείται ένα τέτοιο σύστημα το οποίο διευκολύνει το συντονιστικό έργο των δημοτικών αρχών στην αντιμετώπιση κρίσεων.
 
Με το σύστημα “Smart City”, το έργο των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης διευκολύνεται σημαντικά, αξιοποιώντας ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου της Nova – Wind, σε συνδυασμό με τις προηγμένες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία Command powered by Samsung SDS, ειδικά παραμετροποιημένη για τη σειρά ανθεκτικών συσκευών Samsung Galaxy XCover 5. Το σύστημα “Smart City” συνδυάζει, μεταξύ άλλων, τεχνολογίες Push To Talk, ON Map System, κρυπτογράφηση επικοινωνιών και δυνατότητες διαμοιρασμού αρχείων, δεδομένων, εικόνας και βίντεο. Tα παραπάνω χαρακτηριστικά θα βελτιώσουν καθοριστικά την αναφορά των συμβάντων προς επίλυση, καθώς και τον έλεγχο, την εκτέλεση και την επίβλεψη των ενεργειών παρέμβασης, συμβάλλοντας στη μετάβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μια «Έξυπνη Πόλη».
 
Κατά την τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν οι: Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director της Nova – Wind, Γιώργος Τσαπρούνης, Corporate Affairs Executive Director της Nova – Wind, Γιάννης Λουσίδης, Head of Public της Nova, Byung Moo (Θεόφιλος) Shin, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, Άρης Μάρκου, B2B Sales Head – IM της Samsung Electronics Hellas, Νίκος Χατζής, Προέδρος, ΕΥΕΟΝΙΧ SA, Δημήτρης Σκεπαστιανός, CEO της General Aviation Applications 3Δ ΑΕ και Γεώργιος Φαραζουλής, General Manager in Business Development της General Aviation Applications 3Δ ΑΕ.
 
«Ζούμε σε μια περίοδο υψηλών προκλήσεων, αυξημένων απαιτήσεων και έκτακτων περιστατικών. Χρέος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε με σχέδιο, έγκαιρη αντίδραση, επάρκεια μέσων και κινητοποίηση μηχανισμών. Σε αυτή μας την προσπάθεια η τεχνολογία είναι σύμμαχος και αυτοί που μας την προσφέρουν πολύ καλοί συνεργάτες. Θέλω να ευχαριστήσω τη Νova - Wind, μέλος της United Group, αλλά και τις εταιρείες Samsung Electronics Hellas, 3Δ ΑΕ και EYEONIX για την υλοποίηση του συστήματος, που διευκολύνει σημαντικά το συντονιστικό έργο των δημοτικών αρχών με μια προηγμένη λύση ελέγχου, διοίκησης και συντονισμού «Smart City», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director της NovaWind, τόνισε: «Η έμπρακτη και άμεση συμβολή μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων αποτελεί για μας στρατηγική προτεραιότητα. Με το «Smart City» προσφέρουμε «έξυπνες» και αποτελεσματικές ψηφιακές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν κα θα μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε μια ασφαλέστερη και υγιή πόλη. Θέλουμε να είμαστε για τους πολίτες, τους πελάτες και τους εταίρους μας ένας πολύτιμος και αξιόπιστος συνεργάτης».
 
-ΤΕΛΟΣ-
 
Σχετικά με τη Nova και τη Wind Hellas
Η Nova και η Wind Hellas είναι δύο από τις πλέον δυναμικές εταιρείες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και μέλη της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι εταιρείες παραμένουν ξεχωριστές νομικές οντότητες, αλλά βρίσκονται σε διαδικασία ενοποίησης για τη δημιουργία ενός ενιαίου παρόχου που θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, ευρυζωνικού internet, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και υπηρεσιών ενέργειας που εξυπηρετεί περίπου 5 εκατομμύρια πελάτες μέσω ενός κοινού, πλέον, δικτύου 200 καταστημάτων πανελλαδικά. Η Nova και η Wind έχουν μακρά κληρονομιά καινοτομίας και αριστείας και ενισχύονται από τη διεθνή εμπειρία, την τεχνογνωσία και το επενδυτικό σχέδιο της United Group για την Ελλάδα, το οποίο ανέρχεται σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι δύο εταιρείες διαμορφώνουν μια φιλόδοξη στρατηγική, με στόχο να διακριθούν ως ισχυρός παίκτης στην αγορά και βασικός εταίρος υποδομής που θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει το ισχυρό τους αποτύπωμα στον τομέα των ελληνικών τηλεπικοινωνιών.
 
Σχετικά με τη Samsung
Η εταιρεία Samsung Electronics συμπεριλήφθηκε στα 5 ισχυρότερα brands παγκοσμίως με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική ευαισθησία και στην κοινωνική βιωσιμότητα. H Samsung Electronics αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών και ημιαγωγών παγκοσμίως.
 
Σχετικά με την Εταιρεία Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών  3Δ ΑΕ
Είναι ελληνική ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία έχει την πλήρη τεχνολογική υποδομή για τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων τροποποίησης καιρού κυρίως με εναέρια μέσα. Παράλληλα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των έγκαιρων προειδοποιήσεων (early warning) για επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα σε Γεωργικές και Αστικές περιοχές. Η πρόσφατη ενεργή δραστηριότητα μέσω ιδιόκτητων drones σε τομείς έρευνας και διάσωσης πολιτών από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές αποτελεί μία καινοτομία σε συνδυασμό με τα προγράμματα ελέγχου ποιότητας αέρα με συνεχείς καταγραφές των ατμοσφαιρικών ρύπων. Αποτελεί το βασικό χορηγό του προγράμματος Θεσσαλονίκη «Έξυπνη Πόλη» του Δήμου Θεσσαλονίκης
 
Σχετικά με την ΕΥΕΟΝΙΧ
Η EYEONIX SA ιδρύθηκε το 2000 στην Αθήνα, είναι εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και συστημάτων συντονισμού, ενδοεπικοινωνίας και διαχείρισης για κρίσιμες υποδομές, καινοτομικής αιχμής. Έχει αποσπάσει σημαντικές εγχώριες και εθνικές διακρίσεις, που αντανακλώνται στο εντυπωσιακό υφιστάμενο πελατολόγιό της.

Wind.gr Logo
Θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για προσφορές της WIND;