Exit

TEDx

Στηρίζουμε αξιόλογες ιδέες!

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που προβάλλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Στόχος του TED είναι με τη δύναμη των ιδεών να μπορέσει να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους και τον κόσμο. Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, χάρη όμως, στη διαδικτυακή παρουσία των ομιλιών και στα TEDx events το TED κατάφερε να γίνει τάση και να μπει στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε πολλές χώρες του κόσμου. Το TED.com έχει γίνει μια πλατφόρμα, όπου εκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται τη γνώση του σήμερα και του αύριο.

Η ονομασία TED προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment & Design, που αποτελούν αρχικά τους τρεις θεματικούς της τομείς. Σήμερα σε κάθε TED πραγματοποιούνται ομιλίες για οτιδήποτε αφορά την καθημερινότητά μας και παρουσιάζονται ιδέες σχετικές με τους τρεις αρχικούς θεματικούς τομείς αλλά και το περιβάλλον , την οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη, τον εθελοντισμό κ.α.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του TED και των ιδεών που αξίζουν σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησε η πρωτοβουλία TEDx τον Μάιο του 2009, με σκοπό να ενθαρρύνει την καινοτομία, την ηγετική σκέψη, τον διάλογο, να μεταφέρει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο. Το TEDx είναι μη κερδοσκοπικές διοργανώσεις που οργανώνονται από εθελοντές, με τη δέσμευση να διατηρούν το πνεύμα και τον χαρακτήρα του TED. Διοργανώνονται από ομάδες, οργανισμούς ή και άτομα ύστερα από άδεια του TED. To TED προσφέρει πέρα από το όνομα και την άδεια, οδηγίες, κανόνες και βιντεοσκοπημένο υλικό από τα κεντρικά συνέδρια. TEDx πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ κ.α. και μέσα από αυτά έχει δημιουργηθεί μια κοινότητα χιλιάδων εθελοντών και TEDxsters.

Η WIND από το 2011 δίνει το «παρών» σε μια σειρά εκδηλώσεων TEDx σε όλη την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό η εταιρία στηρίζει ανθρώπους που έχουν «άλλον αέρα», ανθρώπους με αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, πρωτοβουλία, ηγεσία, ρίσκο.

TEDx Alexandroupolis
“Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις” σύμφωνα με τον Γάλλο ποιητή Paul Valery. Ορμώμενοι και απόλυτα σύμφωνοι με αυτήν την διαπίστωση, όλοι εμείς στο TEDxAlexandroupolis τονίζουμε πως κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση – ενέργεια για να πραγματοποιηθεί… και να απομυθοποιηθεί.

To πρώτο TEDx Alexandroupolis έκανε πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Astir Egnatia με την χορηγική υποστήριξη της WIND, επιθυμώντας να «ταράξει» τα νερά της τοπικής πραγματικότητας και να μπει δυνατά στον χάρτη των TEDεκδηλώσεων. Από το πιο ανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το TEDx Alexandroupolis μέσα από την συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και ανθρώπων της διπλανής πόρτας από τους χώρους της τέχνης, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του εθελοντισμού, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας να έφερε την τοπική κοινωνία κοντά στο πνεύμα του μαγικού κόσμου τουTED. To TEDx Alexandroupolis συνδύασε την τεχνογνωσία και την εμπειρία των ανά την Ελλάδα και εξωτερικό TEDxers μαζί με τον ενθουσιασμό, την προσμονή και την δίψα που διακατέχει την οργανωτική του ομάδα.

Μάθε περισσότερα:

TEDx AUEB
Ο Παναγιώτης Μιχαήλ μίλησε για την προσωπική του ιστορία με το καρκίνο αλλά και για τη συγκινητική του πρωτοβουλία να δημιουργήσει την οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ με πρωταρχικό της στόχο την παροχή υποστήριξης σε ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το TEDxAUEB με θέμα «Flow» και την υποστήριξη της WIND που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η ροή της πληροφορίας, του λόγου, της μουσικής, του χρήματος, της σκέψης, η ροή προσφύγων και μεταναστών, η εναντίωση προς τη ροή και η διαφοροποίηση από τη μάζα είναι μόνο κάποιες από αυτές τις ερμηνείες της έννοιας «ροή» που παρουσιάστηκαν στην σκηνή του TEDxAUEB από 17 αξιόλογους ομιλητές και performers. Ωστόσο, με την παρουσία του ξεχώρισε ο Παναγιώτης Μιχαήλ, καθηγητής φυσικής αγωγής, personal trainer, συγγραφέας και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο “Be Strong”, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική του ιστορία. Η WIND, χρυσός χορηγός της διοργάνωσης, από το 2011 δίνει το «παρών» σε μια σειρά εκδηλώσεων TEDx σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την διάδοση νέων ιδεών από ανθρώπους με αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα. Το 2015 η εταιρεία στήριξε 10 TEDx διοργανώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας με ιδέες που ακούστηκαν από 131 ομιλητές σε ένα κοινό 2.700 θεατών.

Μάθε περισσότερα:

TEDx Panteion University
To πρώτο TEDxPanteionUniversity αποτέλεσε μια πρωτοβουλία των φοιτητών και αποφοίτων του Παντείου Πανεπιστημίου και πραγματοποιήθηκε 19 Μαρτίου 2016 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με θέμα “Frameworks”.

Η εκδήλωση είχε σκοπό να εμπνεύσει, να ενθουσιάσει, να συναρπάσει και να δώσει την αρχή για μια νέα εποχή καινοτομίας τόσο στην παντειακή, όσο και στην γενικότερη κοινότητα των TEDx στην Ελλάδα. Κοινή αφετηρία για ομιλητές και κοινό τα “Πλαίσια Αλληλεπιδράσεων” ή αλλιώς “Frameworks”, η θεματική της διοργάνωσης, πάνω στα οποία ξετυλίχθηκαν οι ιστορίες των 14 ομιλητών.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο #TEDxPanteionUniversity, αποφασίστηκε αντί εισιτηρίου οι TEDxSters να προσφέρουν φάρμακα για την περίθαλψη των προσφύγων. Με την προσφορά των παρευρισκομένων, συγκεντρώθηκαν 420 φάρμακα άμεσης ανάγκης, αξίας 1500€ τα οποία καταμετρήθηκαν και οργανώθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του GIVMED ενώ κατατέθηκαν ανώνυμα σε συλλογικότητα υπέρ των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας, με τη βοήθεια της Θετική Φωνή (Positive Voice) .

Γιατί όπως υποστηρίζει η οργανωτική ομάδα: «το TEDx δεν πρέπει να είναι μόνο ιδέες, πρέπει να είναι και πράξεις».

Μάθε περισσότερα:

TEDx Thessaloniki
To TEDxThessaloniki 2016 πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά, στις 2 Απριλίου 2016, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Μ2. Με θέμα «Ένας κόσμος σε κίνηση – Α world on the move» η παρουσιάστρια Άννα Μπουσδούκου υποδέχθηκε στην σκηνή 14 ξεχωριστούς ομιλητές και καλλιτέχνες που ενθουσίασαν με τις ιστορίες τους όλους τους TED’sters που παρακολούθησαν , μέσα στην αίθουσα, στο χώρο του simulcast,αλλά και μέσω του livestreaming.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Στέργιος Παρίζας, ένας δάσκαλος που στην πρώτη του πρόσληψη βρέθηκε στη Ρόδο και υπεύθυνος για μια τάξη υποδοχής, για μαθητές με τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα. Για να τα βγάλει πέρα με αυτό το δύσκολο εγχείρημα, έβαλε τον εαυτό του στη θέση των μαθητών. «Αν ήμουν μαθητής σε μια άλλη χώρα, θα ήθελα να μαθαίνω και για τη δική μου χώρα, και γι’αυτό πρότεινα στα παιδιά να μάθουν όχι μόνο τα ελληνικά, αλλά και τη δική τους γλώσσα. Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν βιώνουν κάτι, το διασκεδάζουν. Επειδή έχω γνώσεις μουσικής, έγραψα ελληνικούς στίχους, με λέξεις από τη γλώσσα των παιδιών, και δανειστήκαμε τη μουσική από ένα παλιό βαλς του Σοστακόβιτς. Το προβάραμε με τα παιδιά, το ηχογραφήσαμε και παίζουν μουσική.» μας είπε και πρόσθεσε: «Είναι το ταξίδι των αστεριών, που ταξιδεύουν χωρίς διαβατήριο. Ήθελα να δείξω στα παιδιά ότι όταν μιλάμε για γλώσσες, ιστορίες και πολιτισμούς ,δε βάζουμε το σύμβολο του μεγαλύτερου και του μικρότερου. Ο αληθινός πλούτος δεν υπάρχει μόνο στα λεφτά και στην εκπαίδευση αξίζει ο αληθινός πλούτος. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε στα χέρια μας το μέλλον του κόσμου».

Δείτε όλη την ομιλία του Στέργιου Πάριζα στο https://www.youtube.com/watch?v=jc6uHRxt2J8.

Μάθε περισσότερα:

TEDx University of Aegean
Fight or Flight (πάλη ή φυγή) ήταν το θέμα των ομιλιών του 2ου TedxUAgean εμπνευσμένο από την ορολογία της ψυχολογίας για την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού σε καταστάσεις φόβου και στρες.

Το Σάββατο 9 Απριλίου, οι 11 ομιλητές φώτισαν την σκηνή του επιβλητικού θεάτρου Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου με ιστορίες και προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας και τον τρόπο με τον οποίον τις αντιμετώπισαν.

Τι και αν η καρδιά του TedxUAgean χτυπούσε στο κέντρο της Σύρου, τις ξεχωριστές ομιλίες είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν και δεκάδες ακόμη θεατές με live streaming στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μάθε περισσότερα:

TEDx Chalkidas
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το TEDx Chalkida 2016 με θέμα «Paths/Διαδρομές» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου στον ανανεωμένο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Το πρώτο TEDx Chalkida εμπνέεται από τη ζωή και τις διαδρομές της. Οι διαδρομές δεν είναι ο σκοπός, αλλά το μέσον για να ακουστούν ιστορίες που μας παρακίνησαν να σκεφτούμε, να ταυτιστούμε, να τολμήσουμε και να εμπνευστούμε μέσα από την παρουσία 12 ομιλητών από ποικίλους επιστημονικούς και επαγγελματικούς τομείς.

Με την δική της διαδρομή ξεχώρισε η Ελπίδα Παυλίδου, Γνωστική Ψυχολόγος και λέκτορας του πανεπιστημίου του York (Αγγλία), που ξετύλιξε στη σκηνή το "μίτο" της ανάγνωσης στο λαβύρινθο του εγκεφάλου με βάση τη Νευροεπιστήμη!

Μάθε περισσότερα:

TEDx Patras
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο TEDx Patras 2016 με θέμα «Ευκαιρίες/Opportunities» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου στον ανανεωμένο χώρο του Royal Theater.

Στη σκηνή της διοργάνωσης TEDxPatras συναντήθηκαν 12 άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους που μοιράστηκαν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες και τους αγώνες που έδωσαν διεκδικώντας μια ευκαιρία.

Με την δική της ιστορία ξεχώρισε η Αγγελική Παππά, η καθηγήτρια Αγγλικών/Ειδική Παιδαγωγός, που πρόσφατα διακρίθηκε στο συνέδριο Global Education & Skills Forum 2016 και βραβεύθηκε ως μία εκ των 50 κορυφαίων εκπαιδευτικών του κόσμου! Στην ομιλία της αποκάλυψε πώς η αποτυχία της μετεξελίχθηκε σε ευκαιρία να μπει στο μαγικό χώρο του ανθρώπινου εγκεφάλου, πυροδοτώντας καινοτόμες δράσεις στη διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας και μια βαθιά αγάπη για τη δυσλεξία. «Κάθε τι συμβαίνει για κάποιο λόγο και αυτός ο λόγος δεν είναι άλλος από την αγάπη. Όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με δυσλεκτικά παιδιά, κατάλαβα ότι επρόκειτο για μαγικούς εγκεφάλους, τους οποίους έπρεπε να βρω τον τρόπο να αποκωδικοποιήσω. Τους ζήτησα λίγο χρόνο για να ξεκλειδώσω τη μαγική τους δυναμική! Και πήγα πίσω στο πανεπιστήμιο μετά από 11 χρόνια δουλειάς, για να καταλάβω πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος με δυσλεξία, ώστε να μπορέσω να κάνω όλα τα παιδιά χαρούμενα και να τους δώσω ό,τι αξίζουν. Οι μαθητές μου έγιναν οι δάσκαλοί μου» τόνισε η κα. Παππά μιλώντας στους 400 συνολικά θεατές του TEDxPatras.

Η WIND Ελλάς ήταν φέτος για δεύτερη χρονιά χρυσός χορηγός της διοργάνωσης, καθώς από το 2011 δίνει το «παρών» σε μια σειρά εκδηλώσεων TEDx σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την διάδοση νέων ιδεών από ανθρώπους με αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να κάνουν Δωρεάν δοκιμή του 4G Δικτύου της WIND και να ενημερωθούν για τα προνομιακά προγράμματα καρτοκινητής F2G.

Μάθε περισσότερα:

TEDx University of Ioannina
Πιστεύεις στον εαυτό σου; Νομίζεις πως έχεις φτάσει στο σημείο όπου μπορείς να ξεπεράσεις τα όριά σου και να εκπληρώσεις τα όνειρα που παλιότερα έμοιαζαν ανεκπλήρωτα;

Το μυστικό υπάρχει, και βρίσκεται μέσα μας… ονομάζεται ”πιστεύω” και πιο συγκεκριμένα ”πιστεύω στον εαυτό μου”. Στα ευεργετικά αποτελέσματα της πίστης στον εαυτό μας αναφέρθηκαν οι 14 ομιλητές του πρώτου TEDx University of Ioannina που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου στην Zωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.

Εκτός από τους ομιλητές, τις εντυπώσεις κέρδισε με την παρουσία της η Ολγα Τσαβαρίδου, που σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μετέφραζε στην νοηματική τις ομιλίες, γεγονός που αποτελεί πρωτοπορία της διοργανωτικής ομάδας TEDx University of Ioannina.

Μάθε περισσότερα:

TEDx University of Piraeus
Το τέταρτο TEDx University of Piraeus με θέμα «Spectrum» , που πραγματοποιήθηκε 14 Μαΐου σε μια πρωτοποριακή τοποθεσία, το πλωτό μουσείο SS Hellas Liberty , που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά .

Μέσα στο ιστορικό πλοίο 13 ομιλητές και 3 performers ταξίδεψαν το κοινό στον κόσμο των TEDx ιδεών με ιστορίες που αναδείχθηκαν μέσα από το φάσμα διαφορετικών οπτικών γωνιών ακριβώς όπως το φάσμα των αποχρώσεων στο περιβάλλον μας.

Στόχος ήταν, ο καθένας να βρει τι σημαίνει για αυτόν το “Spectrum” και πόσα διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις μπορεί να πάρει η ζωή του . Το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο, το εύκολο και το δύσκολο είναι απλά χρώματα και αποχρώσεις του ίδιου “Spectrum”.

Τελευταίος ομιλητής του Purple Session ήταν ο Δημήτρης Μητρόπουλος , ερευνητής στο Columbia University με πολλά χρόνια ακαδημαϊκής καριέρας στον τομέα των ηλεκτρονικών εφαρμογών και την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, που εντυπωσίασε το κοινόμιλώντας για το Ethical και Unethical Hacking και πώς αυτά τα δύο επηρεάζουν την ζωή μας.

Μάθε περισσότερα:

TEDx Rhodes
#valuesworthspreding

Μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία έζησαν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου όσοι παρακολούθησαν το 2ο TEDx Rhodes στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Ο προμαχώνας του Αγίου Γεωργίου μετατράπηκε στην πιο θεαματική σκηνή TED φιλοξενώντας 9 ξεχωριστούς ομιλητές που έδωσαν την δική τους ερμηνεία στις «Αξίες, άξιες διάδοσης».

Στην μεσαιωνική ατμόσφαιρα συνέβαλαν η αναβίωση συναισθημάτων πολιορκίας στις υπόγειες κατακόμβες από την ομάδα του Νίκου Λυγερού υπό τις μελωδίες της λύρας του Ιρλανδού μουσικού Ross Daly.

Στο βίντεο που ακολουθεί διοργανωτές, ομιλητές και εθελοντές εξηγούν πως το TEDx Rhodes συμβάλει στην διάδοση νέων ιδεών μέσα από την παγκόσμια TED κοινότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=-TsNzoXt2j8&feature=youtu.be

Μάθε περισσότερα:

Χρησιμοποιείς τον Internet Explorer 8

Για να έχεις καλύτερη εμπειρία και πλοήγηση στο νέο site της WIND κάνε update στον Internet Explorer 10:

ΑΝΑΝΕΩΣΗ BROWSER
Συνέχεια στο wind.gr