• ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
  • ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
0
Σύγκριση
0

Χορηγίες TEDx

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό να προβάλλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Η ονομασία TED προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment & Design, που αποτελούν αρχικά τους τρεις θεματικούς τομείς. Στο πλαίσιο της διάδοσης του TED και των ιδεών που αξίζουν σε όλο τον κόσμο, το Μάιο του 2009 ξεκίνησε η πρωτοβουλία TEDx με σκοπό να ενθαρρύνει την καινοτομία, την ηγετική σκέψη, τον διάλογο και να μεταφέρει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο.

Η TEDx μανία που ξεκίνησε από την Καλιφόρνια και εξαπλώθηκε σαν κύμα σε όλες τις γεωγραφικές ηπείρους, κατάφερε σε λιγότερο από μια δεκαετία να ενώσει ανθρώπους με ενδιαφέρουσες ιδέες, δημιουργικότητα και πρωτοβουλία σε κάθε γωνία του πλανήτη. Από τον Bill Gates και τον Stephen Hawking μέχρι τον καθένα από εμάς, οι σκηνές των TEDx φωτίστηκαν με ιστορίες ανθρώπων, που έκαναν κάτι διαφορετικό ή άλλαξαν μια συνήθεια, που όχι μόνο εξελίχθηκαν αλλά βοήθησαν και άλλους να κάνουν το ίδιο, που άφησαν πίσω το άγχος της καθημερινότητας και κοίταξαν με αισιοδοξία και τόλμη το μέλλον. Με άλλα λόγια, το TEDx έδωσε την ευκαιρία στους ομιλητές ν’ ανέβουν στη σκηνή και να Δείξουν Ποιοι Είναι! χωρίς περιττά σκηνικά, βαρετές παρουσιάσεις, σκηνοθεσία και σενάριο.

Οι μη κερδοσκοπικές διοργανώσεις TEDx οργανώνονται από εθελοντές, με τη δέσμευση να διατηρούν το πνεύμα και τον χαρακτήρα του TED. Μέχρι σήμερα:

  • 18.363 TEDx έχουν διοργανωθεί από το 2009
  • 2.300 videos ομιλιών κάνουν το γύρο του διαδικτύου
  • 167 χώρες σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν TEDx events
  • 10 TEDx Events κατά μέσο όρο τη μέρα πραγματοποιήθηκαν το 2016

Η WIND στηρίζει από το 2011 την πλειοψηφία των TEDx διοργανώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα ενθαρρύνοντας ανθρώπους με αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες.