• ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
 • ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
0
Σύγκριση
0

GloVo & WIND

Παγκόσμιοι Εθελοντές

GloVo – Global Volunteers’ Platform

GLoVo σημαίνει Global Volunteers, δηλαδή Παγκόσμιοι Εθελοντές. Πρόκειται για μια πλατφόρμα με εθελοντές, που επιτρέπει σε ανθρώπους από όλον τον κόσμο να συμμετέχουν ως εθελοντές σε εκδηλώσεις και δράσεις σύμφωνα με τις ικανότητες, τον τόπο τους αλλά και τα ενδιαφέροντά τους.

H GloVo – Global Volunteers’ Platform ιδρύθηκε από μια ομάδα φοιτητών τον Σεπτέμβριο 2012 στη διάρκεια του Athens Startup Weekend University, έναν διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, στον οποίο η GloVo κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Έκτοτε, περισσότεροι από 5.500 εθελοντές έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα της και έχουν συμμετάσχει σε περισσότερα από 150 events, ενώ 100+ κοινωνικές δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό χαρακτήρα έχουν λάβει χώρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

H WIND πιστεύει στο όραμα των GloVo για τη δημιουργία και την εξάπλωση μιας κοινότητας, με τους νέους να είναι ενεργοί πολίτες και μέσω του εθελοντισμού να αναπτύσσονται, να μαθαίνουν και να δρουν, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Λαμβάνοντας μέρος σε δράσεις με την ομάδα της GloVo, η εταιρία συμβάλλει στην προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού προσπαθώντας παράλληλα να εμπνεύσει νέους ανθρώπους.

GloVo.Con

Το GloVo.Con αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο του οργανισμού για τους εθελοντές. Κεντρικοί άξονες του GloVo.Con είναι η κινητοποίηση των νέων ως προς τα κοινωνικά δρώμενα, η προσωπική ανάπτυξη των εθελοντών, η προώθηση των αξιών του εθελοντισμού, καθώς και η ανάπτυξη της πλατφόρμας μέσα από τις ιδέες και τα όνειρα των εθελοντών της.

Τον Οκτώβριο του 2014 2014 για πρώτη φορά η WIND βρέθηκε στο ετήσιο συνέδριο εθελοντών με τίτλο “No more change. Transformation”. Στo πλαίσιο του συνεδρίου, οι 200 συμμετέχοντες, εθελοντές και ενδιαφερόμενοι, για 3 ημέρες, από 17 μέχρι 19/10/2014, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες με θέμα την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και αξιών, τη δέσμευση και τη σπουδαιότητα της σε κοινωνικές δράσεις, τον εθελοντισμό και τη δυνατότητα που δίνεται στο άτομο μέσα από την ενασχόληση με αυτόν να βελτιώσει την κοινωνία και το ίδιο του τον εαυτό, να δημιουργήσει ηγέτες και ενεργούς πολίτες που θα διαμορφώσουν τον κόσμο του αύριο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, έλαβαν μέρος σε 4 παράλληλες εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας περνώντας άμεσα από τη θεωρία, στην πράξη.

Η εταιρεία ήταν εκεί, και τις 3 ημέρες, μοιράζοντας δώρα και χαμόγελα μαζί με ένα ειδικό πακέτο καρτοκινητής F2G για φοιτητές με εξαιρετικά χαμηλές τιμές ομιλίας και mobile internet.

GloVo.Con III

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ακόμα ένα GloVo.Con, με τη συμμετοχή της WIND. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο με τίτλο “ACTion FACTory: The Art of Volunteerism” παρακολούθησαν συνολικά 8 ομιλίες, στοχευμένες στην προσωπική εξέλιξη, στις νέες αναδυόμενες οικονομίες και στην εκπλήρωση των ονείρων τους, και έλαβαν μέρος σε 7 εθελοντικές δράσεις σε όλη την Αθήνα:

 • “Act Natural” - Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης: Παρατήρηση 30 περίπου είδη πουλιών, συλλογή 8 σακούλες σκουπιδιών και κατασκευή 8 χελιδονοφωλιών.
 • “Who let the dogs out” - Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου: Βόλτα, περιποίηση και παιχνίδι σε 35 αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενεί το σωματείο.
 • “The Dance.4all Project”: Η χορευτική ομάδα EXIS, η οποία αποτελείται από χορευτές με και χωρίς αναπηρία, χόρεψε με εθελοντές της GloVo και της GloVo 4all, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός καλλιτεχνικού βίντεο.
 • “B.eat : Beating Eating Disorders”: Μία ομάδα εθελοντών γύρισε μία ταινία μικρού μήκους, με θέμα τις διατροφικές διαταραχές, η οποία δημοσιεύτηκε από το lifo.gr
 • “The Art of Recycling”: Ανακύκλωση 12,5 κιλά σαπούνι σε μπάρες, διαλογή πάνω από 5 μαύρες σακουλές σκουπιδιών σαπούνι και γαλακτώματα μαλλιών και σώματος σε σωληνάρια και συσκευάστηκε μια γεμάτη κούτα με πακέτα, κάθε ένα από τα οποία περιείχε δύο μπάρες σαπούνι, δύο σαμπουάν, δύο αφρόλουτρα, μια κρεμά σώματος και μια κρέμα μαλλιών, τα οποία προσφέρθηκαν σε άπορες οικογένειες και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.
 • “Colors, Games, Action!” - Ίδρυμα Χατζηκώνστα: Ζωγραφική μαζί με τα παιδιά και 3 επιτραπέζια παιχνίδια.
 • “The Recipe of Caring” - Καταφύγιο Αγάπης και Συμπαράστασης: Μαγειρική και προσφορά φαγητού σε 194 αστέγους και απόρους.
 • Exit Festival

  Ένα από τα μεγαλύτερα event της GloVo είναι το EXIT Festival που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Novi Sad της Σερβίας. Οι εθελοντές της αποστολής της GloVo για το EXIT Festival 2015 ήταν εξοπλισμένοι με τσάντες της WIND f2g και έτσι μετέφεραν όλα τα απαραίτητα για μία εκπληκτική εμπειρία σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

  Μάθε περισσότερα: