Exit

Κοινωνία

Υποστηρίζουμε σημαντικούς σκοπούς

Στηρίζουμε με δράσεις ουσίας την επίτευξη σημαντικών κοινωνικών σκοπών που κάνουν τη διαφορά και συνδράμουν τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη και ειδικότερα το παιδί. Συνεισφέρουμε με πόρους και ποικίλες ενέργειες στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από την ενημέρωση, την αφύπνιση και τη συμμετοχή.

Συνεισφέρουμε στην Κοινωνία

Πιστοί στις αξίες μας, συνεισφέρουμε συστηματικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινωνιών που δραστηριοποιούμαστε, μέσα από την παροχή άρτιων υπηρεσιών για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών και την πρόσβαση όλων στην Κοινωνία της Τεχνολογίας.

Δρομικό Κίνημα- Ένας Αγώνας για Όλους

Η WIND, αρχής γενομένης το 2011, έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη διοργάνωση αγώνων δρόμου σε όλη την Ελλάδα, την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, τη στήριξη αθλητών, αλλά και το συνδυασμό του αθλητισμού με ενέργειες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο θεσμός Run Greece, ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και πλήθος άλλων αγώνων δρόμου βρίσκονται σταθερά στο ετήσιο καλεντάρι της WIND Running Team.

 • 49.667 Δρομείς
 • 2.600 Δρομείς WIND Running Team
 • 23 Δημοφιλείς Προσωπικότητες
 • 116.000€ σε 8 ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα

Run Greece

Το 2013, για πρώτη φορά, η WIN

D αποφασίζει να ενισχύσει τον αθλητισμό στην περιφέρεια δημιουργώντας το Run Greece, ένα θεσμό δρομικών αγώνων πόλης. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δώσει επιπλέον ώθηση στις τοπικές κοινωνίες και να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά στον αθλητισμό. Για το 2013, το πρόγραμμα περιελάμβανε 5 πόλεις: Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καστοριά, Λάρισα και Πάτρα, στο πλαίσιο του οποίου η WIND υποστήριξε 5 τοπικούς φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, έναν για κάθε πόλη, προσφέροντας 3€ για κάθε δρομέα, που συμμετείχε. Πέρα από το φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα έντονη είναι και η κοινωνική διάσταση των τοπικών υποστηρικτικών ενεργειών. Με στόχο να δώσουμε ζωή στις τοπικές κοινότητες της περιφέρειας, δημιουργήσαμε δρώμενα πριν και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Κλίμακα: 10520 Γραμμή Ενημέρωσης για την Έλλειψη Στέγης

Και το 2013 συνεχίσαμε να στηρίζουμε τους άστεγους συμπολίτες μας, διαθέτοντας τον 5-ψήφιο αριθμό 10520 στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΚΛΙΜΑΚΑ με σκοπό να αποτυπωθεί ο άστεγος πληθυσμός σε όλη την Ελλάδα, αλλά και οι άστεγοι να ενημερώνονται άμεσα για τις δωρεάν προσφερόμενες υπηρεσίες(σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα ,κ.α.).

Animal Action

Στήριξη της προσπάθειας φροντίδας των «άστεγων» ζώων σε συνεργασία με την Animal Action.

Θερμαϊκός κόλπος

Το Μάρτιο του 2013 συμμετείχαμε στο πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων και ρυπαντικού φορτίου του Θερμαϊκού κόλπου, του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος του προγράμματος ήταν να διασφαλιστούν ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου από επιπλέοντα απορρίμματα αλλά και η αντιμετώπιση τυχόν πετρελαιοκηλίδων, σε καθημερινή βάση.

Αρκτούρος

Η WIND , αρωγός σε δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον , στηρίζει το σπουδαίο έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και γίνεται ενεργό μέλος στο πρόγραμμα περίθαλψης τραυματισμένων αρκούδων, υιοθετώντας τον μικρό Γιώργο. Εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι , η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον καθίσταται αδύνατη και για τον λόγο αυτό η WIND αναλαμβάνει όλα τα έξοδα περίθαλψης και φιλοξενίας του μικρού αρκούδου στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Τον περασμένο Νοέμβρη , μέλη της ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εντόπισαν στην περιοχή του Μετσόβου τον Γιώργο σε κωματώδη κατάσταση εξαιτίας πυροβολισμού στο κεφάλι. Ο χαριτωμένος μικρός αρκούδος , που είναι σήμερα 2 ετών , φιλοξενείται στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο και χαίρει της φροντίδας των ειδικών. O Γιωργάκης ζυγίζει 80 κιλά και έχει ύψος 1 μέτρο σε στάση περπατήματος. Το καλοκαίρι λόγω ζέστης προτιμάει να κοιμάται αρκετές ώρες στη διάρκεια της ημέρας ενώ αγαπημένο του παιχνίδι αποτελεί το σκαρφάλωμα στα δέντρα.

"Για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ κάθε άγριο ζώο είναι σημαντικό και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα ζήσει ελεύθερο στη φύση. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα εξασφαλίζουν την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και άγριας ζωής και θα περιορίσουν περιστατικά σκόπιμου τραυματισμού των άγριων ζώων" δήλωσε ο κύριος Πάνος Στεφάνου , εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρκτούρου.

Κοινωνικό Προϊόν

Παρά τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και την ανθρωπιστική κρίση που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, στη WIND Ελλάς πιστεύουμε ότι η τεχνολογία με τους σωστούς τρόπους μπορεί να σταθεί αρωγός σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κάνοντας πράξη τα πιστεύω μας, συμβάλλουμε στην κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών τους αναγκών στοχεύοντας στη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης. Μέσω του δικτύου μας οι συνδρομητές μας μπορούν να στηρίζουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις απευθείας, όπως Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου, ΕΛΕΠΑΠ, Κάνε μια Ευχή Ελλάδος, Αποστολή και Το Χαμόγελο του Παιδιού ή άλλες μέσω της υπηρεσίας ΠΡΟΣΦΕΡΩ, μιας κοινής πρωτοβουλίας και των 3 εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, στηρίζουμε τις Γραμμές Βοήθειας 1056 - Amber Alert Hellas και Γραμμή SOS για Το Χαμόγελο του Παιδιού και 116000 - Ευρωπαϊκή γραμμή βοήθειας για το παιδί. Δίνουμε επιπλέον τη δυνατότητα δωρεάν κλήσεων προς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, όπως 100, 1666, 199, 112, 197 και 108 ακόμη και σε περίπτωση φραγής λόγω οφειλών.

Kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή και ορθή ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών πάνω στις νέες τεχνολογίες, υλοποιούμε από το 2010 την ενημερωτική εκστρατεία ≪Kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί≫ επικεντρώνοντας στην ανάγκη για εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου. Η προώθηση των θετικών πλευρών των νέων τεχνολογιών, ως εργαλεία της καθημερινής ζωής και η ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ ανηλίκων και γονέων σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου αποτελούν επιμέρους, αλλά εξίσου σημαντικούς στόχους της καμπάνιας. Βασικός άξονας της καμπάνιας kids@safety είναι ο διαδικτυακός τόπος: www.kidsatsafety.gr, ενώ συμπληρωματικά λειτουργούν οι αντίστοιχες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook & Twitter που διευρύνουν τα κανάλια επικοινωνίας και αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εποχής στην ενημέρωση και την επικοινωνία.

Μέσω:

 • Ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενημέρωσης www.kidsatsafety.gr
 • Συνεργασίας με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και την πλατφόρμα www.saferinternet.gr
 • Στήριξης της πλατφόρμας www.cyberkid.gr μέσω της συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

TEDx Events

 • ΤEDx Academy

  Το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχαμε στην εκδήλωση του 4ου TEDxAcademy, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με κεντρικό θέμα «Ανακαλύπτω».1.500 άτομα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να ακούσουν ζωντανά τους προσκεκλημένους ομιλητές, προσωπικότητες με έντονη κοινωνική δράση -από το χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τέχνης και των επιχειρήσεων- από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ 2.300.000 θεατές την παρακολούθησαν μέσω live streaming.
 • TEDx Thessaloniki 2013

  Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε, ως τηλεπικοινωνιακός πάροχος, στο 4ο TEDx Thessaloniki με κεντρικό θέμα “η δύναμη του +συν”. Μέσω του δικτύου μας, προσφέραμε απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο Internet στους TEDxSters, για όσους από αυτούς είχαν διάθεση να blogαρουν, να μοιραστούν την εμπειρία τους και να μεταφέρουν το κλίμα απευθείας μέσα από την καρδιά του TEDxThessaloniki.

Χρησιμοποιείς τον Internet Explorer 8

Για να έχεις καλύτερη εμπειρία και πλοήγηση στο νέο site της WIND κάνε update στον Internet Explorer 10:

ΑΝΑΝΕΩΣΗ BROWSER
Συνέχεια στο wind.gr