• ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
  • ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
0
Σύγκριση
0

Κοινωνία

Υποστηρίζουμε σημαντικούς σκοπούς

Πιστοί στις αξίες μας, συνεισφέρουμε συστηματικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινωνιών που δραστηριοποιούμαστε, μέσα από την παροχή άρτιων υπηρεσιών για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών και την πρόσβαση όλων στην Κοινωνία της Τεχνολογίας.

Δρομικό Κίνημα

Η WIND, αρχής γενομένης το 2011, έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη διοργάνωση αγώνων δρόμου σε όλη την Ελλάδα, την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, τη στήριξη αθλητών, αλλά και το συνδυασμό του αθλητισμού με ενέργειες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο θεσμός Run Greece, ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και πλήθος άλλων αγώνων δρόμου βρίσκονται σταθερά στο ετήσιο καλεντάρι της WIND Running Team.

Κοινωνικό Προϊόν

Παρά τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και την ανθρωπιστική κρίση που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, στη WIND Ελλάς πιστεύουμε ότι η τεχνολογία με τους σωστούς τρόπους μπορεί να σταθεί αρωγός σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κάνοντας πράξη τα πιστεύω μας, συμβάλλουμε στην κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών τους αναγκών στοχεύοντας στη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης. Μέσω του δικτύου μας οι συνδρομητές μας μπορούν να στηρίζουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις απευθείας, όπως Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου, ΕΛΕΠΑΠ, Κάνε μια Ευχή Ελλάδος, Αποστολή και Το Χαμόγελο του Παιδιού ή άλλες μέσω της υπηρεσίας ΠΡΟΣΦΕΡΩ, μιας κοινής πρωτοβουλίας και των 3 εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, στηρίζουμε τις Γραμμές Βοήθειας 1056 - Amber Alert Hellas και Γραμμή SOS για Το Χαμόγελο του Παιδιού και 116000 - Ευρωπαϊκή γραμμή βοήθειας για το παιδί. Δίνουμε επιπλέον τη δυνατότητα δωρεάν κλήσεων προς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, όπως 100, 1666, 199, 112, 197 και 108 ακόμη και σε περίπτωση φραγής λόγω οφειλών.

Kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή και ορθή ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών πάνω στις νέες τεχνολογίες, υλοποιούμε από το 2010 την ενημερωτική εκστρατεία kids@safety επικεντρώνοντας στην ανάγκη για εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου. Η προώθηση των θετικών πλευρών των νέων τεχνολογιών, ως εργαλεία της καθημερινής ζωής και η ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ ανηλίκων και γονέων σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου αποτελούν επιμέρους, αλλά εξίσου σημαντικούς στόχους της καμπάνιας. Βασικός άξονας της καμπάνιας kids@safety είναι ο διαδικτυακός τόπος: www.kidsatsafety.gr, ενώ συμπληρωματικά λειτουργούν οι αντίστοιχες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook & Twitter που διευρύνουν τα κανάλια επικοινωνίας και αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εποχής στην ενημέρωση και την επικοινωνία.

Κάνοντας πράξη τη διαχρονική μας δέσμευση- ως πάροχος υψηλής τεχνολογίας- για ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις απεριόριστες δυνατότητες της επικοινωνίας και των νέων τεχνολογιών, πρωτίστως ως κοινωνικά αγαθά, επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του τόπου.

Σε μια εποχή που η τεχνολογία μπορεί να ανοίξει, στις «γκρίζες» ψηφιακά «νησίδες» της χώρας, νέους ορίζοντες σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι νησιά όπως η Ανάφη, η Σίκινος και ο Άη Στρατης βιώνουν μια άνιση ψηφιακή πραγματικότητα. Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός σκοπός του προγράμματος «ερχόμαστε κοντά» που αφορά στην υιοθεσία με όρους τηλεπικοινωνιακούς των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών του τόπου μας. 

Από τα τέλη του 2015 επιλέγουμε νησιά της άγονης γραμμής, όπου η συγκοινωνιακή πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα και τα οποία στερούνται σύγχρονων ψηφιακών υποδομών. Επισκεπτόμαστε τα νησιά αυτά, δημιουργούμε σύγχρονες state of the art υποδομές 4G και στη συνέχεια προσφέρουμε δωρεάν επικοινωνία σε όλους τους μόνιμους κατοίκους για έναν ολόκληρο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση του δικτύου σε 4G στα νησιά της άγονης γραμμής είναι μέρος των υποδομών νέας γενιάς που έχει προγραμματίσει η WIND σύμφωνα με το 5ετές επενδυτικό πλάνο της σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ. 

Ειδικότερα η δωρεά μας περιλαμβάνει και από μία συσκευή smartphone για τους νεότερους, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών - δασκάλων των σχολείων, των αστυνομικών και του γιατρού του νησιού, καθώς και μια συσκευή απλής λειτουργίας για όσους ήταν άνω των 65 ετών. Αναγνωρίζοντας ότι το πρώτο «φυτώριο» ψηφιακών δεξιοτήτων είναι το σχολείο, προσφέρουμε σε όλους τους μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου από έναν φορητό υπολογιστή (laptop) τελευταίας τεχνολογίας, εφοδιασμένο με δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο Internet μέσω του δικτύου μας. Αλλά και προεγκατεστημένο πρόγραμμα γονικού ελέγχου f-secure. 

Σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε θετικά στην καθημερινή ζωή και εργασία των κατοίκων ακριτικών περιοχών, βελτιώνοντας τη διαβίωσή τους όλο τον χρόνο, αναδεικνύουμε την επικοινωνία και τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο ως τα θεμέλια της νέας ψηφιακής πραγματικότητας. Προσφέρουμε το αγαθό της επικοινωνίας και τη ψηφιακή πρόσβαση δωρεάν. Για όλους. Για έναν ολόκληρο χρόνο.

Γιατί, δέσμευσή μας είναι  να…. ερχόμαστε κοντά. 

Απολαύστε το μέχρι σήμερα οδοιπορικό του προγράμματος στη σελίδα μας στο Youtube