• ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
  • ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
0
Σύγκριση
0

Συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα

Καριέρα. Ακαδημαϊκή Κοινότητα

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND έχει δυναμική παρουσία στις σημαντικότερες διοργανώσεις Ημερών Καριέρας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για να συνομιλεί με τελειόφοιτους, απόφοιτους αλλά και ολοκληρωμένους επαγγελματίες από διάφορες κατευθύνσεις.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρία μας, που δραστηριοποιείται δυναμικά στην ελληνική αγορά, συμβάλλει στην ενημέρωση και ανάπτυξη των επαγγελματιών του αύριο και παράλληλα έρχεται σε επαφή με πιθανά μελλοντικά στελέχη.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα υλοποιούνται επίσης οι παρακάτω δράσεις:

  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων και ξεναγήσεων των φοιτητών, κυρίως στις τεχνικές εγκαταστάσεις και στους σταθμούς βάσης της εταιρίας ανά την Ελλάδα
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών παρουσιάσεων σχετικά με τη λειτουργία της εταιρίας εντός της έδρας των Πανεπιστημίων.
  • Στήριξη και συνεργασία με σπουδαστές στο πλαίσιο της εκπόνησης των εκπαιδευτικών εργασιών τους
  • Χορηγική στήριξη επιστημονικών συνεδρίων με στόχο της συνεισφορά μας στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων

Η σύνδεση της WIND με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα έχει και μία σημαντική πτυχή εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω της συμμετοχής στελεχών μας σε εθελοντικές πρωτοβουλίες που καθοδηγούν και επιβραβεύουν τους νέους που επιδιώκουν ενεργά την επαγγελματική τους εξέλιξη. Τέτοιες ενέργειες είναι οι παρακάτω:

  • Future Leaders: Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Προσφοράς. Μέσα από τη διοργάνωση διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μεταπτυχιακούς φοιτητές ή απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων και για στελέχη επιχειρήσεων, στοχεύει στη σύνδεση μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και αγοράς εργασίας. Τα στελέχη της WIND παρακολουθούν ένα 4-ήμερο workshop για την καθοδήγηση και στη συνέχεια καθοδηγούν μεταπτυχιακούς φοιτητές στην υλοποίηση έργων που αναλαμβάνουν για την υποστήριξη ΜΚΟ
  • Job-Pairs: Μια οργανωμένη προσπάθεια ομάδας ανθρώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας για να φέρουν σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία με επαγγελματίες από τον κλάδο της επιλογής τους. Η WIND συμμετείχε πρώτη στην υποστήριξη αυτής της εθελοντικής πρωτοβουλίας εδραιώνοντας το 2013 μια μοναδική συνεργασία για τη δημιουργία ευκαιριών για νέους υποψήφιους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, με τα στελέχη μας να συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και λειτουργούν ως μέντορες για αποφοίτους πανεπιστημίων.