Γνώρισε το WIND Fiber

Πώς φτάνει η οπτική ίνα στη γειτονιά μου;

Ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι, επενδύοντας σε δίκτυο οπτικών ινών FTTx και προχωρώντας στα αντίστοιχα έργα υποδομής. Στόχος μας είναι τα επόμενα 3 χρόνια να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια σε όλη την Ελλάδα και να προσφέρουμε μία πλήρη και αναβαθμισμένη εμπειρία επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Τι είναι οι οπτικές ίνες;

Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά καλώδια σύγχρονης τεχνολογίας μέσα από το οποία μεταδίδονται οι πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από τα συνηθισμένα καλώδια χαλκού χρησιμοποιώντας ως φορέα μετάδοσης το ίδιο το φως. Έτσι επιτρέπει την παροχή πολύ υψηλών και σταθερών ταχυτήτων Internet και εξυπηρετεί τις ολοένα αυξημένες ανάγκες της οικογένειας.

Η οπτική ίνα θα φτάνει μέχρι το σπίτι μου;

Εξαρτάται από την υποδομή που έχουμε στην περιοχή σου. Η οπτική ίνα μπορεί να φτάνει μέχρι την υπαίθρια καμπίνα ή μέχρι την πολυκατοικία σου ή ακόμα και μέχρι το διαμέρισμά σου. Στην περίπτωση που στη γειτονιά σου, η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την υπαίθρια καμπίνα, ο χαλκός παραμένει το μέσο που ενώνει την καμπίνα με το διαμέρισμα σου.

Ποια είναι η βασική διαφορά της τεχνολογίας οπτικών ινών με την τεχνολογία DSL;

Η τεχνολογία οπτικών ινών, δεν επηρεάζεται από την απόσταση του σπιτιού από το αστικό κέντρο, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα τεχνολογίες ADSL2+ και VDSL. Επίσης, λόγω του μικρότερου μήκους του χάλκινου καλωδίου ή ακόμα και την ολική απουσία του, επηρεάζεται πολύ λιγότερο από παράγοντες όπως η ποιότητα του καλωδίου, οι καιρικές συνθήκες και οι παρεμβολές.

Δηλαδή θα «πιάνω» πραγματική ταχύτητα 100Mbps και 200Mbps;

Ναι θα «πιάνεις» σταθερά την ταχύτητα που σου υποσχόμαστε με ελάχιστες διακυμάνσεις οι οποίες δεν εξαρτώνται από τη WIND (π.χ. απόσταση από την υπαίθρια καμπίνα, παρεμβολές από γειτονικά WiFi, ποιότητα εσωτερικών υποδομών καλωδίωσης του κτιρίου, χρήση συσκευών παλιάς τεχνολογίας, ποιότητα και ταχύτητα με την οποία προσφέρεται το ζητούμενο περιεχόμενο).

Θα έχω τηλεφωνική υπηρεσία με το WIND Fiber;

Βεβαίως. Mε το WIND Fiber έχεις και τηλεφωνική γραμμή. Μπορείς να μεταφέρεις την τηλεφωνική σου γραμμή και τον αριθμό σου ή να ζητήσεις νέα γραμμή και αριθμό από τη WIND.

Πως μπορώ να ξέρω αν είναι διαθέσιμο το WIND Fiber στη γειτονιά μου;

Μπες εδώ και δες στη στιγμή αν καλύπτουμε τη γειτονιά σου. Ακόμα και αν δεν είμαστε αυτή τη στιγμή στην περιοχή, μην ανησυχείς: δουλεύουμε διαρκώς για να φτάσουμε σύντομα και στη δική σου γειτονιά.

Απόκτησε το WIND Fiber

Πως μπορώ να αποκτήσω το “WIND Fiber ”;

Επισκέψου ένα κατάστημα WIND ή μπες εδώ, ανακάλυψε την ταχύτητα και την υπηρεσία που έχουμε στη γειτονιά σου και ετοιμάσου για ακόμα πιο γρήγορες πτήσεις στον κόσμο του Ιnternet. Αν είσαι ήδη συνδρομητής Σταθερής & Internet της WIND, κάλεσε μας στο 13800 (0,26€/κλήση από σταθερό WIND συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τελών σταθερής τηλεφωνίας ) και ζήτησε να σε μεταφέρουμε στο WIND Fiber που σε καλύπτει.

Μπορώ να αποκτήσω WIND Fiber ενώ έχω γραμμή σε άλλο πάροχο ;

Βέβαια. Μπορείς να κρατήσεις τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και επιπλέον να απολαμβάνεις νέες υπερυψηλές ταχύτητες. Επισκέψου ένα κατάστημα WIND ή μπες εδώ και ζήτησε το δικό σου WIND Fiber.

Πρέπει να έχω ήδη τηλεφωνική γραμμή για να αποκτήσω το WIND Fiber;

Δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να ζητήσεις νέα γραμμή και νέα αριθμοδότηση και εμείς θα αναλάβουμε όλες τις σχετικές ενέργειες για την κατασκευή και την ενεργοποίηση της υπηρεσίας σου.

Έκανα αίτηση στο WIND Fiber, πως θα ενημερώνομαι για το στάδιο της αίτησης μου;

Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας μέχρι να συνδεθείς στο WIND Fiber, θα σε ενημερώνουμε μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) ή εναλλακτικά μπορείς να μας καλέσεις στο 13800 με χρέωση σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου από τον οποίο μας καλείς.

Κατά τη διάρκεια της μετάβασης στο WIND Fiber, υπάρχει περίπτωση να διακοπεί η υφιστάμενη σύνδεση;

Από την πλευρά μας γίνεται ότι είναι δυνατό για να μην αντιμετωπίσεις διακοπή στην τηλεφωνία και το Internet. Την ημέρα ενεργοποίησης της σύνδεσής σου όμως, υπάρχει η πιθανότητα να μην έχεις υπηρεσία για λίγη ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποίησης στο WIND Fiber.

Χρειάζομαι ειδικό εξοπλισμό;

Για να σερφάρεις με την απίστευτη ταχύτητα και τη σταθερότητα του WIND Fiber, θα σου στείλουμε στο σπίτι τον ειδικό router και τερματικό εξοπλισμό –εφόσον χρειάζεται- εντελώς δωρεάν. Την ημέρα της ενεργοποίησης, αν το επιθυμείς, ένας τεχνικός μας θα σε βοηθήσει να συνδέσεις τον εξοπλισμό που σου έχουμε ήδη στείλει.

Εγκατάσταση & ενεργοποίηση του WIND Fiber

Σε πόσες μέρες θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία;

Από τη στιγμή που υπογράψεις την αίτηση ενεργοποίησης και λάβουμε όλα τα δικαιολογητικά, σε περίπου 2 βδομάδες θα έχεις ενεργοποιηθεί. Στην περίπτωση όμως που ζητήσεις νέα γραμμή ή φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι το διαμέρισμα σου, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μέχρι να ενεργοποιηθείς.

Έκανα αίτηση στο WIND Fiber, τι ακολουθεί μετά μέχρι να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία;
  • Ενδέχεται να σου τηλεφωνήσουμε για να επιβεβαιώσουμε/επαληθεύσουμε τα στοιχεία σου.
  • Θα σε ενημερώνουμε μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) για την πορεία της αίτησής σου και την ημερομηνία ενεργοποίησης της υπηρεσίας.
  • Θα σου στείλουμε το router & τερματικό εξοπλισμό - εφόσον χρειαστεί, αν το έχεις ζητήσει στην αίτηση σου.
  • Αν έχεις ζητήσει νέα γραμμή από WIND ή φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι το διαμέρισμα σου, θα σε επισκεφτεί τεχνικός αφού πρώτα σε ενημερώσουμε, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Για να αποκτήσω το WIND Fiber, χρειάζεται να γίνουν εργασίες στο διαμέρισμά μου ή την πολυκατοικία μου;

Αν σύμφωνα με την υποδομή που έχουμε στη γειτονιά σου, φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι την υπαίθρια καμπίνα, δεν θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες. Αν όμως φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι το διαμέρισμα σου, θα χρειαστεί το εξειδικευμένο συνεργείο μας να σε επισκεφτεί για να εγκαταστήσει το WIND Fiber. Οι εργασίες διαρκούν λίγες ώρες, γίνονται δωρεάν από τη WIND και με την ολοκλήρωση τους θα τα βρεις όλα όπως πριν. Δες στο video εδώ πόσο απλό είναι να φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σου!

Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν εργασίες στο διαμέρισμά μου ή στην πολυκατοικία μου, θα ενημερωθώ πριν ξεκινήσουν;

Βεβαίως θα ενημερωθείς. Εξάλλου, το εξειδικευμένο συνεργείο μας θα εγκαταστήσει την οπτική ίνα σε συνεννόηση μαζί σου και με το διαχειριστή της πολυκατοικίας ώστε να έχουμε πρόσβαση και έτσι να διασφαλίσουμε την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση. Δες στο video εδώ πόσο απλό είναι να φέρουμε την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σου!